İçeriğe geç

Gülk Ne Demek

Gurk olmuş ne demek?

Bir tavuk anne olduğunda, anne olmak istediği, bu amaçla civciv çıkarmayı planladığı ve onu diğer tavuklardan farklı kılan bazı değişikliklerden geçtiği anlamına gelir. Kısacası, civciv kelimesi kuluçkaya yatmaya hazır tavuklar için kullanılır.

Gülgun ne demek?

Gül renkli, pembe Gül renkli, pembe, pembe. Gülgün isminin kullanım sıklığı: Türkiye’de her 17’de bir.

Gülaz ne demek?

Pembe yüzlü kadın. Gülnaz isminin kullanım sıklığı: Türkiye’de her üç kişiden biri.

Gülzar ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu bağlamında Gulzar sözcüğü Gülüzar veya Gülizar olarak ifade edilmektedir. Bu bağlamda, Türkçede değişen sözcüklerle birlikte “gül yanaklı veya gül yanaklı” ifadelerinin de eşlik etmesi nedeniyle öne çıktığı söylenebilir.

Tavuklar hangi aylarda gurk olur?

Genellikle tavukların turşulanması ilkbaharda başlar. Çünkü bu dönemdeki hava koşulları kuluçka için idealdir. Bu nedenle bu dönemde tavuğunuzun vücuduna normalden daha fazla mineral ve vitamin sağlamanız gerekir.

Kuluçkaya yatan tavuğa ne denir?

Halk arasında üreme mevsimindeki tavuğa “gurk”, üreme mevsimine giren tavuğun kuluçkaya yatırılmasına ise “gurka teslimiyeti” denir.

Güldar ne anlama gelir?

Düzen ve disiplin demektir.

Gül gibisin ne demek?

İfade. [1] Maddi sıkıntıya düşmeden hayatını sürdürmek. [2] Çok iyi geçinmek, geçinmek.

Gülru ne anlama gelir?

Gulru, çok güzel bir anlamı olan isimlerden biridir. Gulru aslında isminin anlamını yansıtır. Gül yüzlü anlamına gelir. Diğer anlamları ise gül yanaklar ve güzel yüz olarak açıklanır.

Gülban ne demek?

Abdülbaki Gölpınarlı, Türkçeye bülbülün sesi olarak da çevrilmiştir. Terim olarak Mevlevi, Bektaşi, Halveti, Kadiri ve Rufai gibi tarikatlarda birlikte yüksek sesle söylenen alkış ve duaları içeren sözlü edebi bir ürünü ifade eder.

Gulay ne demek?

Birinci anlamı: Yüzü ay gibi parlak, güller gibi güzel olan. 1- Gül ve ay kelimelerinden oluşan Gülay, birleşik bir isimdir. 2- 90’lı yılların ortalarından itibaren popülerlik kazanmıştır. 1- Hayata her zaman olumlu yönden bakmaya çalışır.

Gülfe ismi ne demek?

Farsça ve Türkçe kökenli olup “gül kadar güzel konuşan” anlamına gelir. Kişilik özellikleri açısından zarafeti, nezaketi, iyi iletişimi ve duygusallığı simgeler. Bu nedenle Gülfem ismi anlamları ve çağrışımlarıyla zengin ve etkileyici bir kimliği temsil eder.

Gül izar ne demek?

Kızlar için Gülizar ismi Gül ve İzar kelimelerinden oluşan bir bileşik isimdir. Gül, ılıman iklimlerde yetişen ve tıpta, parfümde ve reçel yapımında da kullanılan çok yıllık bir bitkidir. Gül, edebi eserlerde sevgili ve güzel kadının sembolü olarak da kullanılır. İzar kelimesinin sözlük anlamı küstahlıktır.

Gülzari ne demek?

Türkiye’de kadın ismi olarak kullanılan Gulzar, gül bahçesi anlamına gelir. Bu kelime Türkçeye çevrilirken, “l” ve “z” harfleri arasındaki ünlü oluşumu nedeniyle “i” harfi eklenmiştir. Gazellerde Gulzar, sevgilinin ikamet ettiği yeri belirtir. Sevgili bir gül bahçesi iken, sevgili o bahçeye ulaşmaya çalışan bir bülbüldür.

Gülsar ne demek?

Gülsar (Farsça: گلسار, eski adı: “Seyfabad”) İran’ın Elburz eyaletinde bir şehirdir.

Gurk tavuk altındaki yumurtayı neden yer?

Tavuklar genellikle protein ihtiyaçlarını karşılamak için kendi yumurtalarını yerler. Tavuk çiftçileri bu sorunla çok sık karşılaşırlar. Tavukların yumurtalarını yemelerinin temel nedeni yeterince yemedikleri için açlıktan ölmeleridir.

Kılavuz yumurta nedir?

Veteriner Hekim Merve Bektaş | Kurşun yumurta; Yumurtlamaya yeni başlayan tavuklarımızdan aldığımız ilk yumurtadır. Yumurtanın gramajı 40-45 gr civarındadır 🙂 Beslenme… Instagram.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gazikent Escort