İçeriğe geç

Eski Faturama Nasıl Ulaşabilirim

Eski faturamı nasıl bulurum?

E-fatura uygulaması hakkında sorgulamalar “ebelge..tr” adresi üzerinden yapılabilir. Bu web sitesine Vergi Kimlik Numaranız veya TC Kimlik Numaranız ile giriş yaparak e-fatura sorgulaması yapabilirsiniz.

Kaybolan faturamı nasıl bulurum?

Kullanılmış faturaların kaybolması veya kullanılmaması durumunda mahkemeye başvurulması gerekmektedir. Kaybolan belgelerin geçersizliğine dair beyan ve kayıp belgesi istenmekte olup vergi dairesine başvurulması gerekmektedir.

Geçmişe dönük fatura alınır mı?

Sonraki faturalandırmaya ilişkin yasal yükümlülükler 7 günlük süre: Sonraki fatura, malın teslim tarihinden veya hizmetin tarihinden itibaren en geç 7 gün içinde düzenlenmelidir. Bu süre içinde düzenlenmeyen faturalar hiç düzenlenmemiş sayılır.

Faturamı nasıl bulabilirim?

Günümüzde belirli faturaları sorgulamak için yaygın olarak kullanılan uygulamalar bulunmaktadır. E-Arşiv Fatura ve E-Fatura gibi elektronik belgeler de ebelge..tr web sitesi üzerinden sorgulanabilmektedir. Bu web sitesi üzerinden e-fatura ile herhangi bir elektronik belgeyi sorgulamak mümkündür.

E-Arşiv faturaları nereden görebilirim?

Açıklama. Bu ekranda kullanıcı kodunuz ve şifrenizle İnteraktif Vergi Dairesi Uygulamasına giriş yapabilirsiniz. Uygulamanın Bilgilerim/Kaydım alanına giriş yaparak İnteraktif Vergi Dairesi kullanıcı kodunuza ulaşabilirsiniz.

Fatura dökümü nasıl alınır Turkcell?

Kullanım verilerime nasıl ulaşabilirim? .tr ana sayfasından hesabınıza giriş yapın. Ana menünün alt kısmındaki “Eylem Merkezi” seçeneğine gidin. Açılan ekranda “Faturalarım” altında “Fatura Analizi” seçeneğine tıklayın.

Kaybolan fatura tekrar çıkarılır mı?

Kaybolan bir faturanın yeniden düzenlenmesi mümkündür.

E-Arşiv fatura nasıl indirilir?

Başlık menüsünde “Transfer” / “E-Arşiv Fatura Transfer” menüsünü açın. E-Arşiv Gelir İdaresi Başkanlığı’nın indirme butonunu kullanarak; şirket tarafından düzenlenen SATIŞ FATURALARINI veya şirket tarafından alınan ALIM FATURALARINI şirket sayfasından indirebilir ve otomatik olarak kapatabilirsiniz.

Fatura koçanı nereden alınır?

Fatura fişlerini yalnızca anlaşmalı matbaalar basabilir. Anlaşmalı matbaalarda basılmayan fatura fişleri geçersiz sayılır. Bu nedenle fatura basarken matbaanın bir sözleşmesi olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca faturalarınızda hangi bilgileri istediğinizi şirkete tam olarak bildirmelisiniz.

E-Arşiv fatura geriye doğru kaç gün düzenlenebilir?

Örneğin geriye dönük fatura düzenlenirken, fatura tarihi 7 günü geçiyorsa, “İmza Saati” alanının doldurulması zorunlu olduğundan, 7 günden önceki tarihler için faturanın “İmza Saati” alanının düzenlenemeyeceği varsayılmaktadır.

Eski tarihli fatura işlenir mi?

E-defter sertifikası yükleme süresi dolduktan sonra muhasebe kayıtlarında düzeltme yapılması mümkün değildir. Ayrıca, e-defter sertifikası yükleme tarihinden sonra geç gelen bir fatura, muhasebe kayıtlarına daha sonraki bir ayda kaydedilebilir, ancak faturanın işlendiği tarih değil, fatura tarihi geçerli olacaktır.

Fatura kesmemenin cezası ne kadar 2024?

Buna göre, tarihli denetimde tespit edilen üç adet faturanın düzenlenmemesi nedeniyle söz konusu mükellefe, faturada gösterilecek tutarın %10’u oranında ve fatura başına 10.000 TL’den az olmamak üzere üç adet özel usulsüzlük cezası uygulanacaktır.

Kaybettiğim faturayı nasıl bulurum?

Mükellefler, resmi e-fatura web sitesi (.tr) üzerinden TIN veya TC Kimlik numaralarını girerek e-fatura talebinde bulunabilirler. E-arşiv talepleri için resmi e-fatura web sitesine (.tr) giderek fatura numarası veya şirket adı kullanılarak işlem yapılabilir.

Fatura çıktısı nasıl alınır?

E-fatura, elektronik fatura ödeyen şirketler arasında elektronik olarak oluşturulan ve gönderilen bir faturadır. E-faturanın kağıda basılması mümkün değildir. Vergi idaresinin sunucuları üzerinden gönderilir ve alınır. E-fatura ödeyen biriyseniz, faturanızın bir görüntüsü için muhasebe departmanınızla iletişime geçebilirsiniz.

E-Arşiv fatura bilgi fişi nedir?

Bu çek bir bilgi çekidir. Bilgi fişi satın alma için sunulan ürünlerin listesini ve fiyatını içerir. Özellikle evde ve işte market ve benzeri mağazalardan sipariş verirken kullanılan bilgi fişi, tüketiciye satın aldığı ürünlerin içeriği, miktarı ve fiyatı hakkında bilgi verir.

Arşivlenen e-fatura nasıl geri alınır?

e-Arşiv, faturalandırma tarihinden itibaren 8 gün içinde iptal edilebilir. İlgili sürenin sona ermesinden sonra, fatura iptali doğrudan e-Arşiv sistemi üzerinden gerçekleştirilemez. 8 günlük sürenin sona ermesinden sonra, örneğin yanlış veya hatalı faturalandırma durumunda muhasebe işlemlerinde düzeltme yapılması gerekebilir.

E-Arşiv fatura nasıl indirilir?

Başlık menüsünde “Transfer” / “E-Arşiv Fatura Transfer” menüsünü açın. E-Arşiv Gelir İdaresi Başkanlığı’nın indirme butonunu kullanarak; şirket tarafından düzenlenen SATIŞ FATURALARINI veya şirket tarafından alınan ALIM FATURALARINI şirket sayfasından indirebilir ve otomatik olarak kapatabilirsiniz.

Telefon faturasına nasıl ulaşabilirim?

Fatura bilgilerinizi SMS ile almak için: Aboneler “CURRENT BILL” yazıp 7000’e ücretsiz gönderebilirler. Son 48 saat içindeki kullanımlar dahil olmayabilir. Talep sonucunda aboneye gönderilen bilgi SMS’i güncel fatura tutarını içerecektir; fatura döneminde geçerli olan indirimler dahil değildir.

Elektrik fatura dökümü nasıl alınır?

Dijital fatura olarak alırsanız, tercihinize bağlı olarak sayaç okuma sırasında dijital faturanız SMS ve/veya e-posta yoluyla gönderilecektir. Dijital faturanızı almadıysanız, 444 4 372 numaralı çağrı merkezimizi arayarak iletişim bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Gazikent Escort